Cum a ajuns orașul Comănești, din gropi, noroaie și datorii de peste 53 miliarde de lei, cel mai frumos oraș din Moldova

“Să rezumi în câteva pagini istoria unei comunităţi se dovedeşte a fi, adesea, o întreprindere extrem de dificilă. Pentru că, istoria unei comunităţi nu se rezumă doar la date istorice şi statistici reci. Istoria unei comunităţi înseamnă viaţă, înseamnă suflet, înseamna oamenii şi gesturile lor.” ( ec. Viorel Miron, primarul oraşului Comăneşti).

 

 

De la un spital închis de guvernul Romaniei, orașul Comănești a ajuns, un oraș cu un spital modern ce deține aparatură medicală de ultimă generație.


Din cel mai afectat oraș de inundatii din Moldova, Comănești a ajuns un oraș european, un oraș turistic, iar zonele sale cele mai afectate de apele Trotușului au fost transformate în singura faleză a unui oraș de munte din regiune, surprinzător, într-o zonă unde nu creștea nici iarba.

 

Comăneștiul acum cunoaște o perioadă de progres, noul Centru de Agrement Trotuș are în dotare o sală polivalenta, teren de fotbal cu tribună și un bazin de înot cu jacuzzi, piscina fiind acoperită cu un balon presostatic ce poate fi demontat în perioada caldă.

 

Garda de Intervenție Comănești, înființată  în 2013, în ajutorul comăneștenilor.

Ambulanță SMURD, dotare de ultima generație deținând totodată cea mai modernă mașină de stins incendii și intervenții rapide din județ .

 

 

Casa Mazdrak este adapost social pentru persoane aflate in nevoie.

Găzduiește persoane cu probleme sociale, ramase temporar fara adapost, din anul 2014.

 

Liceul  Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comăneşti, renovat folosind fonduri europene în mod eficient.

 

Centrul 5 este centru de reconversie si orientare profesionala, dotat cu săli de cursuri.

 

Centrul de Tineret din Lăloaia, modernizat și el la cererea primarului din Comănești Viorel Miron. Centrul de tineret, este un minicentru cultural pentru copii si tineri din cartier, sală de calculatoare cu internet, o bibliotecă, puse la dispozitia celor din Lăloaia.

 

Infrastructura din Comănești modernizată complet de la A la Z din 2015 incluzând spațiul pietonal, spațiu pentru bicicliști cît și iluminat public.

 

ECO Valea Muntelui, colectarea deșeurilor eficient si cu utilaje de ultimă generație.

 

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Comănești, împreună promovăm turismul pentru Comănești.

 

Primarul orașului Comănești a promovat și a făcut cunoscute tradițiile noastre străbune din Comănești în toată lumea, în orașul nostru turismul local înflorind în fiecare an de sărbători.

 

Și alte zeci de proiecte realizate cu succes, lista este foarte lungă. La această listă se mai adaugă sponsorizări și modernizări realizate cu sprijinul investitorilor străini.

 

Cu riscul de a mă repeta, amintesc din nou faptul că anumite personaje doresc să dezinformeze și mai mult să calomnieze cetățenii acestei frumoase comunități și pe cei care pun suflet să facă ceva pentru acest oraș.

 

Modul în care fac acest lucru este distribuind tot felul de povești, pe anumite grupuri de socializare, cum a fost cu festivalul de datini, mințind cu nerușinare că nu vor mai avea loc și vorbind în numele Consiliului Local.

 

Culmea, în același timp, o companie germană de transport aerian, ne făcea reclamă pe tot globul pamântesc despre datinile si obiceiurile foarte frumoase de la noi.

 

Compania Air Berlin, descrie tradițiile frumoase din orașul Comanești în Air Berlin Magazine 2016

 

 

 

Share This: