Holzindustrie Schweighofer Baco – acțiune de plantare 8 aprilie 2017

          Holzindustrie Schweighofer Baco din Comănești a participat astăzi, 8 aprilie 2017, la reîmpădurirea unei importante suprafețe de teren pe raza orașului Slănic Moldova – zona Cireșoaia.

 

          HS Baco a oferit puieții necesari, precum și costurile logistice (transport, masă, tricouri, apă, pelerine) pentru voluntarii din cadrul firmei. Asistența tehnică a fost asigurată de O.S. Târgu Ocna.

 

 

          Alte noutăți privind Holzindustrie Schweighofer:

 

          Din decembrie 2016, HS a început să echipeze toate camioanele care livrează bușteni la fabricile şi depozitele sale cu dispozitive GPS. Acest lucru a produs schimbări în procedura de livrare: furnizorii şi companiile de transport trebuie să prezinte ruta pe care a venit camionul, pe lângă toate documentele cerute de lege şi de standardele companiei. Traseul înregistrat de GPS este verificat cu rigurozitate.

Timflow Wood Tracking

Sistemul #Timflow, dezvoltat de Holzindustrie Schweighofer pentru monitorizarea prin GPS a transporturilor de lemn către fabricile sale de cherestea, este acum operațional! Peste 400 de camioane ale transportatorilor sunt în acest moment echipate cu dispozitivele Timflow.1 an de cercetare, dezvoltare și implementare, 100 de specialiști IT și în industria lemnului, 1 milion de euro investiți de Holzindustrie Schweighofer. Ținta noastră: stoparea tăierilor ilegale – trasabilitate 100% pentru toate livrările de buștean!Mai multe detalii despre Timflow, aici >>> https://goo.gl/uo9STZ #Timflow #WoodTracking #Trasabilitate100lasuta #LemnControlat

Posted by Holzindustrie Schweighofer SRL – Romania on 23 Martie 2017

 

          În urma deciziei Forest Stewardship Council (FSC®) din februarie 2017 de a se dezasocia de Grupul Schweighofer, compania a început un dialog cu FSC® sub forma unui plan de parcurs care va avea drept final reasocierea. Pe baza principiilor transparenței și deschiderii, Holzindustrie Schweighofer va susține pe deplin experții FSC® în perioada investigațiilor pentru chestiunile încă deschise.

 

Citește aici declarația FSC privind procesul de reasociere.

 

          Baze solide pentru revigorarea învățământului profesional. Stelian Ivan, directorul Colegiului Tehnic „Gr. Cobălcescu” Moinești a declarat: „Asistăm la revenirea învățământului profesional la o stare de normalitate pe care a mai cunoscut-o în trecut – prin acest parteneriat între școală, elevi și părinții lor, și agenții economici. Sunt multe de spus, și despre dotările primite, și despre bursele consistente, dar poate cel mai important este accentul pus pe practică. Ponderea orelor de teorie scade abrupt după primul an. În clasa a XI-a elevii vor face practică 70% din timpul de studiu, într-o unitate de producție modernă, cu dotările cele mai bune din industrie și îndrumați de profesioniști – în definitiv, Holzindustrie Schweighofer operează în Comănești cea mai mare fabrică de panel din lume!  Asta înțeleg eu prin baze solide pentru dezvoltare profesională de succes. Colegiul Tehnic „Gr. Cobălcescu” din Moinești redevine un pol de revigorare a învățământului tehnic și profesional pentru întreg județul Bacău și, de ce nu, regiunea Moldovei, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul oferit de Holzindustrie Schweighofer.”

 

Share This: