Proiectul Big Build 2017 a schimbat viața a 36 de familii. Partener principal Holzindustrie Schweighofer.

          Cel mai mare eveniment de construcție accelerată și voluntariat din Europa și-a deschis porțile în cartierul Izvoare din orașul Bacău.

 

          Împreună cu peste 800 de voluntari, internaționali, din companiile românești, artiști și personalități, Habitat for Humanity a reușit construcția a 36 de case în doar 5 zile (2-6 octombrie 2017).

 

         

 

          Familiile partener, care beneficiază acum de o locuință decentă și accesibilă, au muncit alături de voluntari la ridicarea propriilor case.

 

          În prima zi pe șantier se aflau doar fundațiile, iar în ziua a 5-a locuințele au fost ridicate în proporție de peste 70%.

 

          O echipa de 40 voluntari de la Holzindustrie Schweighofer Baco din Comănești au participat zilnic pe toată perioada proiectului.

 

          Compania Holzindustrie Schweighofer este într-un frumos parteneriat de mai mulți ani cu organizația Habitat for Humanity.

 

          Pe lângă voluntari, firma ce excelează în prelucrarea lemnului a participat prin contribuții substanțiale de fonduri și materiale de construcție cât și transportul pentru personalul implicat.

 

          Habitat for Humanity a oferit voluntarilor căști de protecție, tricouri, precum și masa de prânz și diplome de participare.

 

          Casele, organizate în sistem duplex, triplex și cvadruplex, au între două și trei camere și suprafețe între 35 metri pătrați și 55 metri pătrați.

 

          ”O casă oferă căldură, stabilitate și siguranță. Peste jumatate din populația României trăiește în condiții dificile, iar din păcate copiii sunt cei mai afectați.

 

          Habitat for Humanity și-a asumat misiunea de a oferi familiilor în nevoie un loc pe care să îl poată numi acasă, pentru ca mai mulți copii să aibă șansa unui viitor mai bun.

 

          Anul acesta sărbătorim Ziua Mondială a Locuirii pe șantierul Big Build din Bacău. Între 2 și 6 octombrie, peste 800 de voluntari generoși au venit să dea o mână de ajutor la construirea caselor și la crearea unei comunități puternice.

 

          Suntem recunoscători pentru partenerii noștri care împărtășesc viziunea noastră și contribuie alături de noi la rezolvarea problemelor de locuire”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

 

 

          Prin acest eveniment, organizația marchează Ziua Mondială a Locuirii, pentru a atrage atenția asupra unuia dintre drepturile fundamentale ale omului: acela de a avea o locuință decentă.

 

          România se confruntă cu cele mai severe statistici din Uniunea Europeană în domeniul locuirii: 52% din populația țării locuiește în condiții de supraaglomerare, iar 21,5% din locuințe se află într-un stadiu avansat de degradare, necesitând reparații urgente.

 

          Peste 12% dintre români nu-și pot menține casele calde în sezonul rece. În plus, aproximativ 5 milioane de români trăiesc în săracie.

 

Fotografii și video: Holzindustrie Schweighofer, Surse: Habitat for Humanity, Deșteptarea, Europa FM.

Articol publicat de Viorel Tamba.

Share This: