Secretul companiilor multinaționale. Programul de leadership:  metoda prin care sustenabilitatea devine un mod de gândire și acțiune în companie

Drumul către un business sustenabil începe cu angajații companiei.

 

          Astăzi am avut ocazia să particip la ultima sesiune dintr-un superb program pregătit pentru dezvoltarea abilitaților și competențelor de lider, susținut de consultantul Petrișor Costin de la Ascendis, cea mai bună companie de training din România, conform Ziarului Financiar.

 

           Este primul curs de training la care am participat până acum și sincer am fost curios să încerc, deoarece auzisem că în lumea corporatistă ca și în cadrul companiilor antreprenoriale, trainingul, coachingul și mentoring-ul reprezintă doar un obicei ineficient, fără o valoare reală.

 

           Am avut o surpriză, o experiență foarte plăcută și am fost profund impresionat de abilitățile lui Petrișor de a comunica și interacționa cu persoanele participante.

 

          Experiența lui practică acumulată pe parcursul celor 18 ani petrecuți în diferite companii multinaționale se revarsă complet în comunicarea și rezolvarea problemelor expuse de participanții cursului.

 

          Petrișor Costin, din câte am aflat ulterior, și-a început cariera în vânzări, și încă de la început a avut preocupări legate de dezvoltare personală și training. A livrat și este implicat în proiecte dezvoltate pentru companii din sistemul financiar bancar, retail, industria farmaceutica și FMCG.

 

          Am fost complet inspirat de discuțiile prietenoase și activitățile interactive de la acest curs, și am decis să îmi expun unele păreri pe blog despre cum decurg lucrurile la un training de acest fel, de ce merită pe deplin să participi sau de ce merită să-ți trimiți angajații la astfel de cursuri.

 

          Leadership-ul este un element vital în companie. Este „procesul prin care o persoană stabilește un scop sau o direcție pentru una sau mai multe persoane, și-i determina sa acționeze împreuna cu competență și deplină dedicare în vederea realizării scopurilor sau direcțiilor stabilite „ (J. Clement – Leadership-ul executiv – 1991 – Arlington – S.U.A.).

 

          Am realizat că deși am auzit despre foarte multe noțiuni legate de leadership, nu am știut cum să le aplic eficient  sau pe deplin în relațiile cu ceilalți.

 

          Ce am învățat în urma acestui curs? Foarte multe lucruri, printre care, pentru mine cele mai importante:

 

          – Să conștientizez latura rațională și emoțională a persoanelor din jur. Să identific tipul lor de maturitate și să aplic în funcție de aceasta stiluri manageriale diferite.

 

          – Să-mi identific corect obiectivele și să urmez etapele procesului de management al performanței.

 

          – Să îmbunătățesc comunicarea cu ceilalți și să găsesc diferite modalități de răspuns la criticile primite din partea altor persoane.

 

          – Să răspund conflictelor rațional și diferit în funcție de situație.

 

          – Să-mi programez sarcinile astfel încât timpul să nu reprezinte o problemă în viața profesională și personală.

 

          – Modul de a delega  sarcinile pentru a obține rezultate pozitive.

 

          Cheia succesului în tot ceea ce întreprindem este capacitatea de a-i conduce pe alții eficient. Știința de a conduce nu este rezervată unui club exclusivist din care fac parte numai cei care „s-au născut cu ea în sânge”. Trăsăturile specifice liderului, acea materie primă care compune arta de a conduce, pot fi cultivate. Dacă la aceasta adaugăm și dorința interioara a fiecăruia de a se afirma, nimic nu ne împiedică să devenim lideri adevărați.

 

          Liderul este conștient de faptul că fiecare compartiment din cadrul unității pe care o conduce are importanța sa și, mai ales, specificul său. Drept urmare, el trebuie să acorde fiecăruia atenția cuvenită, promovând principiul muncii în echipă, al consultării permanente cu subordonații, al incurajării inițiativelor și curajului în abordarea și rezolvarea problemelor și misiunilor specifice acestora.

 

Articol publicat de Viorel Tamba.

Share This: